Tinerii din Călărași au participat la un club de discuții privind asigurarea condițiilor de accesibilitate

Tinerii din Călărași au participat la un club de discuții privind asigurarea condițiilor de accesibilitate

Tinerii din Călărași au participat vineri, 25 septembrie, la un club de discuții privind asigurarea condițiilor de accesibilitate, organizat de Asociația „Dorința” (Asociația Dorința Călărași).

În cadrul clubului, tinerii au aflat despre accesibilitate și importanța asigurării acesteia pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, aceștia au vizionat spotul „Accesibilitatea drept pentru fiecare” și au discutat despre problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în raionul Călărași.

Clubul de discuții s-a încheiat cu o sesiune de brainstorming, în cadrul căreia tinerii au identificat modalități de sesizare a autorităților locale privind lipsa accesibilității în localitate. Menționăm că „Clubul Tinerilor” s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Asociația „Dorința” este una dintre cele trei OSC-uri partenere în cadrul proiectului „Accesibilitatea o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”, implementat de AOPD în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” (Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova), finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), implementat de Asociația pentru Politica Externă APE, Asociatia ADEPT, Expert-Grup și Asociația Obștească Centrul European PROEUROPA.MD.

Scopul proiectului este de a spori incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin promovarea asigurării condițiilor de accesibilitate la nivel național și local în Republica Moldova.

#dezvoltmd #EuropeanUnion #CivilSociety

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *