Schimb de experiențe și bune practici: Implicarea societății civile în procesul de elaborare și monitorizare a executării bugetelor locale

Schimb de experiențe și bune practici: Implicarea societății civile în procesul de elaborare și monitorizare a executării bugetelor locale

Organizațiile membre ale APSCF și AOPD s-au întrunit astăzi în cadrul evenimentului în format online „Schimb de experiențe și bune practici: Implicarea societății civile în procesul de elaborare și monitorizare a executării bugetelor locale”, parte a proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern” finanțat din sursele Uniunii Europene, implementat și cofinanțat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova, APSCF și AOPD.

În debutul evenimentului, secretarul general al APSCF, Carolina Buzdugan și directorul executiv al AOPD Galina Climov,  au venit cu un cuvânt de salut către participanții evenimentului. „Acest schimb de experiențe este foarte important pentru că ne permite să econosim timp și resurse și să înțelegem că în Republica Moldova ai de la cine învăța, sunt istorii și practici de succes. Aduc mulțumiri  partenerilor Fundația Soros Moldova și Keystone Moldova, APSCF, pentru acest proiect prin care  consolidăm eforturile a două rețele”, a declarat directorul executiv al AOPD, Galina Climov.

Directorul executiv al AO „Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin”, Victoria Secu, a vorbit despre experiența organizației cu privire la implicarea în procesul bugetar la nivel local și a punctat câteva sfaturi pentru o mai bună colaborare cu autoritățile publice locale. Președintele AO „Inteco”, Victoria Matveev, a menționat provocările întâmpinate în procesul dezvoltării cetățeniei active în satul Colibași. Președintele AO „Parteneriate Aachen-Moldova”, Natalia Dediu, a prezentat experiența în consolidarea parteneriatelor dintre sectorul public și cel asociativ în raionul Cantemir și a enumerat pașii ce urmează a fi întreprinși de către OSC-uri pentru a consolida parteneriate locale.

La final, membrii rețelelor au vorbit despre așteptările pe care le au cu privire la implicarea celor două rețele în acțiunile de pledoarie pentru asigurarea sustenabilității serviciilor sociale dezvoltate în cadrul proiectului.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *