Astăzi am început dimineața cu o cafea revigorantă, la care au fost invitați membrii AOPD, cu scopul de a identifica activitățile organizate cu prilejul consemnării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. De ce o Cafenea publică? Pentru că este o metodă de dialog activă într-un mediu prietenos și contribuie la generarea ideilor creative.
Astfel, în urma discuțiilor libere, au fost propuse următoarele activități:

  • Participarea membrilor AOPD la emisiunile TV și radio, dar și publicarea articolelor în presa scrisă privind viața persoanelor cu dizabilități. Materialele jurnalistice vor fi tematice și în funcție de experiența organizației, se va face selecția.
  • Participarea la Conferința cu privire la implementarea Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, organizată de organizațiile societății civile, cu suportul Oficiului ONU pentru Drepturile Omului și IM Swedish Development Partner. Resursele financiare oferite pentru organizarea Conferinței nu acoperă toate necesitățile de logistică, astfel este binevenită oricare contribuție financiară a organizațiilor care identifică economii sau alte posibilități de suport.
  • Participarea la Gala RemarcAbilitatea 2017, organizată de Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități.
  • Promovarea Serviciului de asistență telefonică gratuită adresat persoanelor cu dizabilități – 0 80 01 08 08, eveniment organizat de AOPD în parteneriat cu Keystone Moldova.
  • Lansarea seriei de postere a persoanelor cu dizabilități care au reușit să aducă schimbarea, activitate organizată de către Centrul Media pentru Tineri și AOPD, în cadrul Campaniei de promovare a angajării tinerilor cu dizabilități “Eu vreau și pot”.
  • Organizarea unei Mese rotunde de către Alianța INFONET și Asociația Surzilor din Republica Moldova, cu privire la difuzarea emisiunilor subtitrate sau transmise cu ajutorul interpreților de limbaj mimico-gestual.
  • Consolidarea unei agende comune cu toate activitățile organizațiilor membre, care va fi distribuită grupurilor de interes.

Vis-a-vis de alegerea OSC-ului care va deține Secretariatul Platformei OSC-urilor preocupate de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, participanții au decis că acesta să fie în continuare deținut de AOPD.

În ce privește nominalizarea de către AOPD a unei OSC membră a AOPD-ului pentru a fi premiată la Gala ONU în domeniul drepturilor omului, participanții au înaintat Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități și SOS Autism Moldova.
Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Advocacy pentru drepturile persoanelor cu dizabilități II”, finațat de IM Swedish Development Partner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *