La data de 28 septembrie 2017, peste 60 de studenți ai anului I și II de studii de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova, au fost instruiți cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, etica jurnalistică și promovarea de către jurnaliști a imaginii pozitive a persoanelor cu dizabilități.
Formatorii evenimentului au fost dna Natalia Porubin, coordonator proiecte, Centrul de Investigații Jurnalistice și dna Natalia Țurcanu, specialist comunicare, AOPD. În caz de solicitare, AOPD va oferi tot suportul necesar în a identifica sursele pentru materialele jurnalistice și cazurile de discriminare, precum și va oferi sugestii de materiale care vor aborda reușitele pe care le au persoanele cu dizabilități, problemele cu care se confruntă, modificările legislative și modul cum influențează acestea viața persoanelor cu dizabilități.
Activitatea se desfășoară în cadrul Proiectului „Advocacy pentru drepturile persoanelor cu dizabilități II”, finanțat de IM Swedish Development Partner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *