Chișinău/18 iulie 2018/Consultarea Planului de acțiuni 2018-2020 pentru implementarea Programului de dezvoltare a educației incluzive în Republica Moldova 2011-2020.

Membrii Platformei preocupate de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități consultă activ acest document de politică, care este focalizat, în special, pe asigurarea calității și sustenabilității proceselor realizate în perioada 2011-2017.

Proiectul Planului de acțiuni pe anii 2018-2020 pentru implementarea Programului de dezvoltare a educației incluzive în Republica Moldova pentru anii 2011-2020 prevede activități pentru:

– Elaborarea și/sau revizuirea/actualizarea unor acte normative necesare implementării educației incluzive;

– Elaborarea suporturilor metodologice necesare în procesul dezvoltării educației incluzive;

– Consolidarea capacităților instituționale în vederea asigurării educației incluzive de calitate;

– Consolidarea capacităților personalului implicat în implementarea educației incluzive la diferite niveluri de învățământ;

– Asigurarea participării copiilor în procesul de luare a deciziilor care îi vizează;

– Instituționalizarea unor mecanisme eficiente de finanțare a educației incluzive, orientate pe necesități și bazate pe echitate etc.

Proiectul a fost elaborat urmare a coordonării cu autoritățile administrației publice centrale, locale și societatea civilă.

Această activitate este posibilă grație suportului oferit de Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova în parteneriat cu Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare ”, din resursele acordate de Swiss Cooperation in Moldova și Guvernul Suediei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.