Reprezentanții a 25 de OSC-uri au participat la un curs teoretico-aplicativ în advocacy

Reprezentanții a 25 de OSC-uri au participat la un curs teoretico-aplicativ în advocacy

Reprezentanții a 25 de organizații ale societății civile (OSC) au participat, în perioada 22-26 iunie, la cursul teoretico-aplicativ în advocacy, organizat de Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD) în regim online.

Timp de trei zile, participanţii au învățat cum să identifice și să formuleze problema de advocacy, cum să stabilească scopurile și obiectivele pentru a soluționa problema, cum să realizeze harta publicului țintă sau cum să formeze, motiveze și fortifice echipa de advocacy.

În a doua zi de instruire în domeniul advocacy, reprezentanții OSC-urilor au analizat problema de advocacy, au stabilit scopuri și obiective pentru a soluționa problema și au realizat harta publicului-țintă pentru activitățile de advocacy. De asemenea, aceștia au identificat metode pentru a fortifica parteneriate și au elaborat strategii concrete pentru diferite tipuri de public-țintă. În ultima zi, cei 25 de reprezentanți ai OSC au discutat despre planul de advocacy și dezvoltarea acestuia, dar și despre condițiile pentru o promovare eficientă.

Cunoștințele teoretice abordate în cadrul modulelor au fost consolidate cu exerciții practice în cadrul căror participanții au analiza probleme reale cu care se confruntă persoanele cu dizabilități la nivel național și local. Cu suportul formatorilor Centrului de Instruire și Consultanță Organizațională (CICO), Aliona Țurcan și Irina Ciumac, participanții au elaborat proiecte de planuri de advocacy, pe care le-au prezentat în plen celorlalți cursanți, astfel realizându-se un schimb de idei și metode de abordare a soluțiilor.

Odată finalizat cursul teoretico-practic în advocacy, participanții au fost încurajați să beneficieze de suportul formatorilor în implementarea planurilor de advocacy. Aceste activități urmează a fi realizate pe parcursul lunilor august-octombrie 2020.

Scopul cursului de instruire a fost obținerea cunoștințelor teoretice și practice în inițierea, planificarea și implementarea acțiunilor de advocacy, orientate spre îmbunătățirea dialogului dintre societatea civilă și administrația publică locală, pentru servicii sociale mai bune și sustenabile.

Cursul teoretico-aplicativ în advocacy este organizat în cadrul proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern” (Servicii sociale mai bune) finanțat din sursele financiare ale Uniunii Europene (European Union in the Republic of Moldova) implementat și co-finanțat de Fundatia Soros-Moldova în parteneriat cu Keystone Moldova, Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) și AOPD.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *