Membrii Platformei organizațiilor active în domeniul promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități au participat la un focus-grup de consultare a opiniei privind implementarea Planului de acțiuni al CNDDCM

Membrii Platformei organizațiilor active în domeniul promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități au participat la un focus-grup de consultare a opiniei privind implementarea Planului de acțiuni al CNDDCM

Membrii Platformei organizațiilor active în domeniul promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități au participat miercuri, 30 septembrie, la un focus-grup de consultare a opiniei privind implementarea Planului de acțiuni al Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă (CNDDCM) privind reforma sistemului de determinare a dizabilității pe parcursul anului 2019. Focus-grupul a fost organizat de Asociația „Motivație” din Moldova (Asociatia MOTIVATIE din Moldova), membru al Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD).

În cadrul întrunirii, participanții au descris modul în care s-a derulat procesul de reformare a sistemului de determinare a dizabilității, au vorbit despre transparența acțiunilor CNDDCM și despre colaborarea cu structurile CNDDCM. De asemenea, membrii Platformei au enumerat provocările, obstacolele și problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, în procesul de determinare a dizabilității.

La final, participanții au vorbit despre măsurile ce trebuie întreprinse pentru implementarea Programului individual de reabilitare și incluziune socială. Recomandările acestora vor fi incluse în Raportul de monitorizare a Planului de acțiuni privind reforma sistemului de determinare a dizabilității pe parcursul anului 2019, elaborat de Asociația „Motivație” din Moldova.

Această activitate este realizată de AOPD cu suportul Fundaţiei Est-Europene în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Guvernul Suediei.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *