Cele mai bune desene realizate în cadrul concursului „Localitatea mea – accesibilă pentru TOȚI” au fost premiate

Cele mai bune desene realizate în cadrul concursului „Localitatea mea – accesibilă pentru TOȚI” au fost premiate

Cele mai bune desene realizate de elevii din raionul Călărași în cadrul concursului „Localitatea mea – accesibilă pentru TOȚI” au fost premiate de către reprezentanții Asociației „Dorința”.

La concurs au participat 37 de copii din cadrul Școlii Primare Călărași, Gimnaziului Peticeni și Școlii  Primară-Grădiniță Nișcani. Astfel, 14 copii s-au clasat pe locul I, 8 copii – locul III, alții 8 copii au obținut locul II, iar la categoria mențiune au fost premiate 7 desene.

Juriul concursului a fost format din specialiștii AO „Dorința” și anume psihopedagog, psiholog și terapeut ocupațional. Toți participanții au primit diplome și rechizite școlare: locul I – albume de desene, carioci, guașe, pensule; locul II – albume de desen, acuarele, pensule; locul III – albume de desen, creioane colorate; mențiuni – albume de desen, creioane colorate.

Activitatea este parte a Campaniei de informare privind necesitatea asigurării condițiilor de accesibilitate la clădirile de menire socială pentru persoanele cu dizabilități.

Asociația „Dorința” este una dintre cele trei OSC-uri partenere în cadrul proiectului „Accesibilitatea o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”, implementat de AOPD în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, implementat de Asociația pentru Politica Externă APE, Asociația ADEPT, Expert-Grup și Asociația Obștească Centrul European PROEUROPA.MD.

Scopul proiectului este de a spori incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin promovarea asigurării condițiilor de accesibilitate la nivel național și local în Republica Moldova.

#dezvoltmd #EuropeanUnion #CivilSociety

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *