Atelier de informare pentru părinții copiilor cu dizabilități „Accesibilitatea – un drept universal”

Atelier de informare pentru părinții copiilor cu dizabilități „Accesibilitatea – un drept universal”

Asociația „Dorința” din Călărași a organizat joi, 17 septembrie, atelierul de informare pentru părinții copiilor cu dizabilități „Accesibilitatea – un drept universal”.

În cadrul atelierului, părinții au fost informați despre conceptul de accesibilitate – precondiție pentru realizarea tuturor drepturilor și au vizionat spotul video „Accesibilitatea – drept pentru fiecare”. De asemenea, aceștia au aflat despre importanța accesibilității în realizarea dreptului la educație și sănătate pentru copii cu dizabilități.

Atelierul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia părinții au avut ocazia să expună și problemele stringente cu care se confruntă în perioada de pandemie Covid-19. Menționăm că atelierul s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Asociația „Dorința” (Asociația Dorința Călărași) este una dintre cele trei OSC-uri partenere în cadrul proiectului „Accesibilitatea o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”, implementat de AOPD în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” (Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova), finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), implementat de Asociația pentru Politica Externă APE, Asociatia ADEPT, Expert-Grup și Asociația Obștească Centrul European PROEUROPA.MD.

Scopul proiectului este de a spori incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin promovarea asigurării condițiilor de accesibilitate la nivel național și local în Republica Moldova.

#dezvoltmd #EuropeanUnion #CivilSociety

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *