Asociația „Dorința” din Călărași a organizat cel de-al doilea atelier de informare pentru părinții copiilor cu dizabilități

Asociația „Dorința” din Călărași a organizat cel de-al doilea atelier de informare pentru părinții copiilor cu dizabilități

Asociația „Dorința” din Călărași a organizat miercuri, 28 octombrie, cel de-al doilea atelier de informare pentru părinții copiilor cu dizabilități „Autonomia și independența persoanelor cu dizabilități”.

Astfel, directorul executiv AO „Dorința” Rodica Stratan le-a vorbit părinților despre nevoile și necesitățile copilului cu dizabilități, formarea independenței și autonomiei personale a copilului cu dizabilități și importanța accesibilității. La rândul său, psihopedagogul AO „Dorința” Lilia Leahu a informat părinții despre drepturile fundamentale ale copiilor cu dizabilități, sprijinul și suportul acordat. Atelierul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia părinții au avut ocazia să expună problemele cu care se confruntă din cauza lipsei accesibilității. Menționăm că atelierul s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Asociația „Dorința” este una dintre cele trei OSC-uri partenere în cadrul proiectului „Accesibilitatea o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”, implementat de AOPD în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, implementat de Asociația pentru Politica Externă APE, Asociația ADEPT, Expert-Grup și Asociația Obștească Centrul European PROEUROPA.MD.

Scopul proiectului este de a spori incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin promovarea asigurării condițiilor de accesibilitate la nivel național și local în Republica Moldova.

#dezvoltmd #EuropeanUnion #CivilSociety

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *