Asociația „AZI” din Cahul a organizat o seară de film

Asociația „AZI” din Cahul a organizat o seară de film

Asociația „AZI” a organizat în data de 10 octombrie 2020 o seară de film în incinta Casei de Cultură din satul Manta, raionul Cahul.

În cadrul întrunirii, participanții au discutat despre drepturile persoanelor cu dizabilități, dificultățile cu care acestea se confruntă din lipsa condițiilor de accesibilitate și ce reprezintă o societate incluzivă. Mai apoi, spectatorii au vizionat spotul video „Localitatea accesibilă” și reportajul „Persoanele cu nevoi speciale vs accesibilitatea”, realizat de Ziarul de Gardă. De asemenea, au fost distribuite pliante despre dreptul persoanelor cu dizabilități la accesibilitate.

Activitatea este parte a Campaniei de informare privind promovarea condițiilor de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități din raionul Cahul.

Asociația „AZI” este una dintre cele trei OSC-uri partenere în cadrul proiectului „Accesibilitatea o precondiție pentru asigurarea tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilități”, implementat de AOPD în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, implementat de Asociația pentru Politica Externă APE, Asociația ADEPT, Expert-Grup și Asociația Obștească Centrul European PROEUROPA.MD.

Scopul proiectului este de a spori incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități prin promovarea asigurării condițiilor de accesibilitate la nivel național și local în Republica Moldova.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *